A Start pályázati garanciával nyit az agrárvállalkozások felé

A Vidékfejlesztési Program pályázatain vissza nem térítendő uniós támogatást elnyert vállalkozások immár a Start Garancia Zrt. előleg visszafizetési pályázati garanciájával is hozzájuthatnak a támogatási előleghez. A Miniszterelnökség, mint a Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága, a Start Garancia Zrt-t is elfogadott garanciaszervezetté nyilvánította, mellyel megnyílt a lehetősége annak, hogy az agrárvállalkozások is igénybe vegyék a Start pályázati garanciáját.
Tovább

Fél év alatt kétszeresére nőtt a Start közbeszerzési garancia állománya

Látványosan nőtt a Start Zrt. tavaly bevezetett új garanciaterméke, a közbeszerzési garancia iránti érdeklődés. 2016 végéhez viszonyítva megduplázódott a szerződésállomány és megközelíti az 1 milliárd forintot.
Tovább

A következő egy hónapban születik döntés az agrár- és vidékfejlesztési pályázatokról

Amint arról előző hírlevelünkben már beszámoltunk, az agrárszakma türelmetlenül várja, hogy megszülessenek a döntések a már 2016-ban, többek között élelmiszeripari és mezőgazdasági beruházások támogatására kiírt vissza nem térítendő uniós agrár- és vidékfejlesztési pályázatokról. A Miniszterelnökség a napokban tette közzé a pályázati döntések menetrendjét, mely szerint a beruházási pályázatok szinte mindegyikéről döntés születik a következő egy hónapban, a többiről pedig ebben az évben.
Tovább

Nyáron jön az agrár- és vidékfejlesztési támogatás dömping

Az agrárszakmából származó hírek szerint nyáron születik döntés több százmilliárd forint értékű vidék- és agrárfejlesztési támogatásról. A már 2016-ban, többek között élelmiszeripari és mezőgazdasági beruházások támogatására kiírt pályázatok esetében 50%-os előleg igénylehető, biztosíték ellenében. A Start Garancia Zrt. megkezdte az egyeztetéseket a Vidékfejlesztési Programok lebonyolításáért felelős hatóságokkal a Start agrárfejlesztési pályázati garanciájának biztosítékként történő elfogadásáról.
Tovább

Jelentősen nőtt a közbeszerzések értéke 2016 első kilenc hónapjában

A Közbeszerzési Hatóság a közelmúltban tette közzé 2016 első 9 hónapjára vonatkozóan a közbeszerzések alakulásáról rendelkezésére álló összesítő adatokat, amelyből a közbeszerzések darabszámát tekintve csökkenés, ugyanakkor az értéket tekintve növekedés figyelhető meg.
Tovább

Csökkentek a kockázati- és magántőke-befektetések 2016 második felében

A Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA ) az Ernst & Young-gal közösen készített 2016-os éves Befektetési Monitoring Jelentése alapján 62%-kal kevesebb volt a kockázati és magántőke-befektetés 2016-ban az előző évhez viszonyítva.
Tovább

Javuló építőipari kilátások

A GKI januári felmérése szerint az építőipar bizalmi indexe kétéves csúcsot ért el. A korábbiaknál kedvezőbb iparági hangulat több tényezővel magyarázható. Az optimizmus mellett viszont egyre többet hallani arról, hogy a várható növekedés nagy kihívás elé állítja az iparág szereplőit.
Tovább

20%-kal több garancia a vállalkozásoknak

Sikeres évet zárt 2006-ban a Start Garancia Zrt. Szerződésállománya közel 20%-kal növekedett az elmúlt egy évben és év végére elérte a 4,6 milliárd forintot. A társaság eddigi működése során 26 milliárd forint értékben vállalt garanciát, melynek segítségével 600 vállalkozás jutott hozzá több mint 50 milliárd forint értékű forráshoz.
Tovább

Módosultak a közbeszerzési szabályok

Kihirdették a közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény módosítását és a költségvetési törvény vonatkozó részét, amelyek jelentős könnyítéseket tartalmaznak a közbeszerzésben érintettek számára. Az értékhatárok felemelésével kevesebb vállalkozásnak lesz kötelező a közbeszerzés lefolytatása, az ajánlattevők oldalán a legnagyobb változást az alvállalkozói korlátok könnyítése és a kifizetések területén történt változtatások jelentenek. Az átláthatóságot többet közt az egy ajánlattevős és a hirdetmény nélküli eljárások korlátozása, a nyilvánosság növelése biztosítja.
Tovább

Adventi élelmiszer adománygyűjtésben segédkeztek a Start munkatársai

A Start Zrt. munkatársai az elmúlt évekhez hasonlóan 2016 adventi időszakában is részt vettek a Gondviselés Segélyszervezet által szervezett tartós élelmiszer adománygyűjtésben. A Gondviselés Segélyszervezet a Magyar Unitárius Egyház szociális és karitatív tevékenységet végző segélyszervezete.
Tovább