Javuló építőipari kilátások

A GKI januári felmérése szerint az építőipar bizalmi indexe kétéves csúcsot ért el. A korábbiaknál kedvezőbb iparági hangulat több tényezővel magyarázható. Az optimizmus mellett viszont egyre többet hallani arról, hogy a várható növekedés nagy kihívás elé állítja az iparág szereplőit.
Tovább

20%-kal több garancia a vállalkozásoknak

Sikeres évet zárt 2006-ban a Start Garancia Zrt. Szerződésállománya közel 20%-kal növekedett az elmúlt egy évben és év végére elérte a 4,6 milliárd forintot. A társaság eddigi működése során 26 milliárd forint értékben vállalt garanciát, melynek segítségével 600 vállalkozás jutott hozzá több mint 50 milliárd forint értékű forráshoz.
Tovább

Módosultak a közbeszerzési szabályok

Kihirdették a közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény módosítását és a költségvetési törvény vonatkozó részét, amelyek jelentős könnyítéseket tartalmaznak a közbeszerzésben érintettek számára. Az értékhatárok felemelésével kevesebb vállalkozásnak lesz kötelező a közbeszerzés lefolytatása, az ajánlattevők oldalán a legnagyobb változást az alvállalkozói korlátok könnyítése és a kifizetések területén történt változtatások jelentenek. Az átláthatóságot többet közt az egy ajánlattevős és a hirdetmény nélküli eljárások korlátozása, a nyilvánosság növelése biztosítja.
Tovább

Adventi élelmiszer adománygyűjtésben segédkeztek a Start munkatársai

A Start Zrt. munkatársai az elmúlt évekhez hasonlóan 2016 adventi időszakában is részt vettek a Gondviselés Segélyszervezet által szervezett tartós élelmiszer adománygyűjtésben. A Gondviselés Segélyszervezet a Magyar Unitárius Egyház szociális és karitatív tevékenységet végző segélyszervezete.
Tovább

Nagy az érdeklődés a Start közbeszerzési garanciakeretére

Szeptembertől igényelhetnek a vállalkozások a Start Zrt-nél garanciakeretet, amelyet közbeszerzések biztosítéki feltételeinek teljesítésére használhatnak fel. A keret igénylése és rendelkezésre tartása díjmentes, segítségével tervezhetőbbé és biztonságosabbá válik a vállalkozások számára a közbeszerzéseken megkövetelt biztosítéki kötelezettségek teljesítése. Garanciakeret birtokában a vállalkozások gyorsan és előre rögzített kondíciók mellett juthatnak a Start garanciájához. A kedvező feltételeknek köszönhetően már az első két hónapban jelentős érdeklődés mutatkozik a garanciakeret iránt.
Tovább

Kell-e biztosíték a szállítói előleghez?

A közelmúlt híradásai alapján nem egységes az álláspont a fenti kérdésben. Brüsszel szerint a Kormány túl megengedő és bőkezű, ugyanakkor a magyar fél a hazai vállalkozások segítését tartja szem előtt.
Tovább

Több mint 1,5 milliárd forint támogatást hívtak le a gazellák a Start Zrt. garanciájának segítségével

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal „Gazella Programjában” június végéig a 2,1 milliárd forintos keretösszeg 98%-áról támogatói döntés született és a támogatások lehívásához a start-up-ok a Start Zrt. innovációs és K+F garanciáját vették igénybe.
Tovább

Az uniós pályázati források gyors kihelyezése a közbeszerzéseket is felpörgeti

A 2014-2020-as programozási időszak gazdaságfejlesztésre szánt uniós pályázati forrásainak 75 százaléka válik elérhetővé még 2016-ban, a teljes keretet pedig a tervek szerint legkésőbb 2017 második feléig hirdetik meg. Az uniós támogatási dömping a közbeszerzéseket is felpörgeti, miután az új Kbt. kötelezővé tette a közbeszereztetést a 25 millió forintos érték feletti egyedi beszerzések esetén. Bár a vissza nem térítendő támogatások esetében a kiírók már nem követelnek meg biztosítékot, számos, közbeszerzést kiíró vállalkozás kér az ajánlattevőktől teljesítési vagy jól teljesítési garanciát a források megfelelő felhasználásának biztosítékául – hívja fel a figyelmet a Start Garancia Zrt.
Tovább

A Start Garancia Zrt. is előadott a Piac és Profit szakmai konferenciáján

A kkv-k, önkormányzatok és közintézmények számára kiírt európai uniós pályázati lehetőségekre és a pályázók számára hasznos gyakorlati információkra fókuszált a Piac és Profit június 22-i, „EU-pályázatok Fóruma” elnevezésű szakmai konzultációja. A rendezvényen képviselte magát a Nemzetgazdasági Minisztérium, pályázati, illetve pénzügyi tanácsadó cégek, bankok, köztük a Magyar Fejlesztési Bank, illetve a Start Garancia Zrt. A rendezvény teltházas volt, több mint 200 érdeklődő hallgatta végig az előadókat.
Tovább

A Start Garancia Zrt. szakmai workshopja képeken – Fotógaléria

A Start Garancia Zrt. „Startoljon rá a közbeszerzésekre! – Új lehetőségek a kkv-k előtt” címmel szakmai workshopot rendezett a közbeszerzési eljárásokban érintett szervezetek számára. Tekintse meg fotógalériánkat az eseményről!
Tovább