Adventi élelmiszer adománygyűjtésben segédkeztek a Start munkatársai

A Start Zrt. munkatársai az elmúlt évekhez hasonlóan 2017 adventi időszakában is részt vettek a Gondviselés Segélyszervezet által szervezett tartós élelmiszer adománygyűjtésben. A Gondviselés Segélyszervezet a Magyar Unitárius Egyház szociális és karitatív tevékenységet végző segélyszervezete.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is két élelmiszer áruházban folyt az adománygyűjtés.

A Start valamennyi munkatársa vett részt az adománygyűjtésben, melynek helyszíne a Flórián téri és a Hegyvidék Bevásárlóközpontban található CBA-áruház volt.

A vásárlók által felajánlott tartós élelmiszereket és tisztítószereket nehéz szociális helyzetben élő nagycsaládokhoz és egyedülálló idős emberekhez juttatja el a Gondviselés Segélyszervezet.

Az 50 darab, egyenként 8-10 kg súlyú csomagot a Start Zrt. irodájában állítottuk össze. A csomagolóanyag és a szállítás költségeit a Start Garancia Zrt. vállalta magára.

A csomagok unitárius lelkészek közreműködésével jutottak el közel 150 rászorulóhoz, Budapesten, Pécsett, Kocsordon, Füzesgyarmaton és Vásárosnaményban, de jutott csomag Sárospatakra, Vilmányba és Őrbottyánba is.

Kovács Erika, a Start Zrt. titkársági asszisztense idén először vett részt az adománygyűjtésben. Az önkéntes munka során szerzett tapasztalatait így foglalta össze:

„Korábban nem volt lehetőségem arra, hogy önkéntesként rész vállaljak valamilyen karitatív szervezet működésében. Ezért is okozott nagy örömet számomra a felkérés az idei adománygyűjtésre.

Nagy lelkesedéssel vágtam bele az előttem álló két napba. Rengeteg pozitív élménnyel és tapasztalattal gazdagodtam, jó érzés önzetlenül segíteni azokon, akik rászorulnak.

Látni, hogy az ajándékok után rohanó és túlfeszített emberek egy adománygyűjtő pontnál mégis megállnak, elgondolkodnak és ki-ki a maga lehetőségeihez mérten segít a nála rosszabb helyzetben élőknek.

Örömömre szolgált, hogy részese lehettem a nagy egésznek, annak egy kis részeként.”